Jazz a Lot-R

Een serie concerten met verrassende combinaties van bekende en minder bekende Limburgse jazzmusici, en aansluitend een open jamsessie.

Dit jaar organiseren we met Jazz A Lot een unieke serie optredens en jamsessies in Midden-Limburg. Het landelijke Café Lot in Nunhem is daarbij letterlijk en figuurlijk het brandpunt van de Limburgse jazzPagina bekijken. Centraal gelegen in Midden-Limburg met Venlo, Roermond en Weert op korte afstand biedt Lot een podium voor bekende en nog onbekende Limburgse jazz muzikanten. Er zijn in Limburg enkele festivals en vaste jazzpodia maar deze zijn vooral bedoeld voor professionele musici of (zoals in Maastricht) gevorderde conservatorium studenten. Voor de grotere groep amateurs (letterlijk “liefhebbers”) zijn er echter nauwelijks gelegenheden om zich te presenteren. Dat terwijl (mede door de bloeiende cultuur omtrent de blaasmuziek in deze regio) er voldoende animo is om te improviseren in groepsverband.

Jazz A Lot is juist bedoeld als een podium voor de amateur of semiprofessionele jazz. Musici kunnen hier ervaring opdoen en ook contact maken met medemusici. Van elkaar leren is misschien wel de snelste manier om te groeien in deze muziekstijl.

Iedere laatste zondag van de maand wordt een concertje gegeven door een ad hoc combinatie van ruim ervaren Limburgse muzikanten. Dit wordt gevolgd door een open jam sessie waaraan musici van ieder niveau kunnen meedoen. Optioneel is het mogelijk om vooraf aan het concert een open workshop te houden. Hiervoor komen bestaande combinaties van amateurmuzikanten in aanmerking die onder begeleiding van (semi-)professionele musici hun samenspel en improvisaties kunnen aanscherpen. Zij kunnen daarna presenteren tijdens het concert.

De Jazz A Lot concerten hebben ieder een eigen thema. Zo is er een middag voor vocale jazz, eentje voor blues en andere middagen voor New Orleans stijl en jazz funk. Binnen deze stijlen worden steeds ervaren specialisten uitgenodigd bij de concerten.

Facilitair wordt Jazz A Lot ondersteund door Stichting Pop It Up. Deze stichting zet zich in voor het stimuleren van actief musiceren op het vlak van lichte muziek in de gemeente Leudal waartoe Nunhem behoort.